Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.

Karbantartás

A Józsefvárosi Önkormányzat az MNP projektek megvalósításának keretében 2014. évben felújította a Teleki, FiDo és Kálvária teret. Ezen túlmenően teljesen új arculatot kapott a kizárólag önkormányzati forrásból felújított Golgota és Horváth Mihály tér.

Az említett terek felújításait és átadásait követően az Önkormányzat a 2015. évben is kiemelt hangsúlyt fordított azok megóvására, amelynek érdekében állandó (24 órás) jelenléttel kerületőrök és térgondnokok felügyelik a Golgota, Teleki, FiDo, Kálvária, Horváth Mihály tereket, illetve a Mátyás és Losonci tereket.

A kerületben lévő kisebb terek, parkok és egyéb közterületek szintén felújításra kerültek, többek között a Harminckettesek tere, a Muzsikus Cigányok parkja, a Nap tér, a Horváth Mihály tér templom előtti része, a Mindszenty tér, a Mátyás tér, a Gutenberg tér, a Práter utcai zöld sétány, a Szigony utca, a Molnár Ferenc tér, a Lippa köz, valamint a Tömő utca 36-54. számok közötti területek is.

2015. évben is tovább folytatódott a játszótereken lévő játszóeszközök felújítása, amelynek keretében a Rezső tér, a Losonci tér és a Tbiliszi tér játszótereinek számos eszköze megújult. Teljesen új játszótér kialakítására került sor a Horváth Mihály téren, valamint a Mátyás tér játszótere is teljes egészében felújításra került.

Az év második felében a Városüzemeltetési Igazgatóság elvégeztette a játszóeszközök kötelező minősítését, amely alapján a kerület összes közterületi játszóeszköze a ,,gyermekek által biztonságosan használható” minősítést kapta.

Józsefváros meglévő úthálózata, annak ellenére, hogy több utca – többek között az Alföldi, Kun, Sárkány utcák – új burkolatot kapott, az elmúlt évben számos kátyúmentesítési feladatot adott a Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársainak. Összesen 332 darab kátyú, útsüllyedés és beszakadás miatti úthiba-mentesítést kellett elvégezni, több mint 300 m2-es felületen.