Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.

Karbantartás

A karbantartó részleg feladata az elmúlt években megújult parkok, terek állagmegóvása, kisebb javítások elvégzése. A Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek karbantartása, illetve a kerületi üzemeltetésű utak kátyúmentesítése.

Folyamatos a játszótereken lévő játszóeszközök felújítása, amelynek keretében több játszótéren számos játszóeszköz megújult, vagy kicserélésre került. Teljesen új játszótér kialakítására került sor a Fecske utca- Tolnai utca- Déri Miksa utca által határolt területen, a Német utca 12. szám alatt, valamint a Bláthy Ottó utca végén is.

Józsefváros meglévő úthálózata, annak ellenére, hogy több utca – többek között az Alföldi, Kun, Sárkány, Asztalos Sándor, Bródy Sándor utcák, – új burkolatot kapott, az elmúlt évben számos kátyúmentesítési feladatot adott a Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársainak nagyságrendileg évente kb. 300 darab kátyú, útsüllyedés és beszakadás miatti úthiba-mentesítést kell elvégezni, több mint 260 m2-es felületen.

Számos parkolásgátló pollert újítanak fel, és helyeznek ki kollégáink, melyek közlekedési manőverek következtében sérültek meg, nagyobb részt a Palotanegyed területén.

Kollegáink rendszeresen járják a közterületeket, ahol az utcabútorok állapotfelmérése, és javítása is a rendszeres feladataik közé tartozik, csakúgy, mint a szökőkutak, csobogók karbantartása is.