Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Hírek

A nyolcadik kerület VIRÁGoszlopai

Ha tavasz, ha nyár eleje, akkor virágba borulnak az eddig csak növekvő, hajtásokat féltve őrző ládák, ágyások, planténerek és az ún. virágoszlopok buja növényei is. Ahhoz azonban, hogy ez minden évben látványos legyen, - bár sokan meglepődnek ezen és nem értik – a laza szerkezetű, de tápanyagban igen dús tőzeges földet akkor is locsolni kell, amikor a friss növény még nem kerül bele!

Tovább

Fakataszter frissítés célja 2024

Józsefváros részére 2020-ban készítettük el digitális formában a kerületben az önkormányzat kezelésében és egyben közterületen álló élőfák tekintetében a fakatasztert. A kataszter elkészítésének célja első körben az volt, hogy a faápolási és faállomány kezelési szempontok alapadatai felvételezésre kerülhessenek.

Tovább

Józsefváros fái

fakataszter

Május végén Fakataszter felmérés kezdődik Józsefvárosban vagyis azt is mondhatnánk, hogy leltározzuk a nyolcadik kerület fáit. A munkafolyamat május 30-án csütörtökön kezdődik és a következő hetekben (hónapokban) a több, mint 5300 fát egyesével számoljuk és vizsgáljuk, majd egy-egy bilétával látjuk el. Az időjárási tényezők gyakran lassítják ezt a nagyon alapos és körültekintést igénylő munkát, így nehéz megmondani, hogy pontosan meddig tart majd a felmérés. Egy biztos, a kerület lakói a következő napoktól gyakran láthatják majd a fák körül, a méregető, akár létrán is dolgozó szakértő kollégákat.

Tovább

Megünnepeltük az Új Teleki téri Piac 10 éves születésnapját!

szülinapi torta, 10

Hosszú története és színes múltja van az egykor Tangóként is ismert, sőt az Eldorádó c. filmben is megörökített nyolcadik kerületi piacnak. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. által üzemeltetett Teleki téren található híres, megújult, „Új Teleki téri Piacot” - ami azóta hivatalosan is ezen a néven szerepel - éppen 10 évvel ezelőtt, 2014 május 9.-én az Európa Napon adták át. A lakosság és a piac őstermelői, kereskedői is sokan, kitartóan azóta is ragaszkodnak „a piacukhoz”.

Tovább

Környezetbarát fertőtlenítés a kutyafuttatókban tavasszal is!

2024 május 9.-én ismét fertőtlenítő granulátummal szórják tele a kutyafuttatókat a JGK Zrt. Köztisztasági munkatársai. Ahogy azt a kerületi kutyatartók tapasztalhatják, a fertőtlenítésre, a kutyafuttatók rendben tartására, takarítására (szagtalanítására), kertészeti munkáira különös gonddal figyel a Városüzemeltetési Igazgatóság.

Tovább

Május 9-én 10 éves az Új Teleki téri piac!

10 éves a teleki téri piac

Legyen 10-szer egészségesebb! Egész napos programokkal és ingyenes szűrővizsgálatokkal ünneplünk! Az eseményt nemcsak egész napos programokkal, kedvezményekkel és értékes nyereményekkel ünnepeljük, de a téren ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt tudnak venni a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából.

Tovább

Zöldfelületek rekonstrukciója a Somogyi Béla utcában

2024 április 22-től elkezdődött a Somogyi Béla utca zöldfelületeinek rekonstrukciója, virágágyásainak megújulása. Az utcában lévő valamennyi kertészeti munka megalapozásához, – földmunka, gépi munka – hogy a forgalmat a legkevésbé akadályozzuk, néhány nap erejéig reggel 08:00 -18:00 között, a menetirány szerinti jobb oldalon az összes parkolóhelyet, lezárjuk.

Tovább