Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Kiadó - Helyiség, Üzlet (üveg portállal, kirakattal) Budapest, VIII. kerület, Német utca 13.

További információk

Ár
52 000 Ft (nettó)
Alapterület
24 m2
Helyrajzi szám
34903/A/65
Közös költség
4 275 Ft / hó (nettó)
Rezsi
n.a.
Városrész
Csarnok negyed
Elhelyezkedés
földszint (utcai)
Állapot
Felújítandó
Komfortfokozat
-
Energetikai tanúsítvány
II

Leírás

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága 602/2022. (XI.23.) számú határozata alapján nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet több, a tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására.

Az ingatlan Budapest VIII. kerület, Csarnok negyed kerületrészében, a József utca és a Déri Miksa utca között fekszik, a Német utcában. 

A helyiséget magába fogIaló épület Polgár Károly rendelése alapján 1911-ben épült, tervezte Svarcz Jenő és Horváth Antal. A lakóház előtere és lépcsőháza míves részleteket rejt. A kék-fekete szecessziós csempeburkolat és az egyszerűségében elegáns art-deco hatású terazzo burkolat egymást erősítik. A kihasasodó márványoszlopos előcsarnok az udvarra, illetve a lépcsőházba vezet.

A saroktelki társasház hagyományos tégla építésű technológiával épült, utcafronti beépítéssel, pince + földszint + 4 emelet kialakítással. Klasszikus belvárosi bérház jellegű épület, belső udvaros, több lakásos, melynek állaga masszív, esztétikai szempontból felújításra szorul. 

Az albetét utcafronti bejárattal rendelkezik, megközelítése a József utca felől kiépített. A bejárat kézi mozgatású feltekeredő biztonsági ráccsal védett, megfelelő biztonság védelemmel ellátott. Az ingatlan felújítása 20 évvel ezelőtt történt, amikor az egylégtérű helyiségből leválasztottak egy wc-t és egy kézmosót, valamint egy polcrendszert építettek be, amely raktárként funkcionál. Ez a polcrendszer úgy néz ki, mintha galéria lenne, de ez csak egy acélváz szerkezetű, tárolásra alkalmas rész. Belmagasság a polcrendszer alatt 2,30 m, teljes belmagasság 4,20 m.

Az albetét melegvíz-ellátásáról felső elhelyezésű, szabadkifolyású vízmelegítő gondoskodik, a fűtést elektromos hősugárzó biztosítja. A bejárati ajtó fölé – korábbi bérlő által - egy split klíma lett beépítve. A falak festettek, a burkolat mindenhol cementlap. Az ingatlan víz- és villany közművel rendelkezik, gáz nincs bekötve, de az épületben kiépített.

A negyed kapcsolatai minden irányban erősek és jellegzetesek, fontos terekkel (Blaha Lujza tér, Rákóczi tér, Köztársaság tér, Mátyás tér, Horváth Mihály tér) és utcákkal (József körút, Baross utca, Népszínház utca), mely útvonalak mentén nagyforgalmú kiskereskedelmi, szolgáltatói és egyéb vállalkozói tevékenységek alakultak ki.

Tömegközlekedéssel az ingatlan elérhető több autóbusz járattal, 4-6-os villamossal, 72-es, 83-as trolibusszal, az M4 és M3 jelzésű metróval. A megállók az ingatlantól 150-300 méteren belül gyalogosan könnyen megközelíthetők.

A helyiség gépkocsival legkönnyebben a Baross utca felől közelíthető meg. A parkolás az utcában parkolási díj megfizetése mellett lehetséges.

Az ingatlan összességében jó műszaki állapotú, de felújításra, korszerűsítésre szorul. Rendeltetését illetően leginkább kereskedelmi, szolgáltatói tevékenység végzésére alkalmas üzlettér.

Jöjjön, tekintse meg az ingatlant, és pályázzon!

A kiírt ár tájékoztató jellegű, a minimális nettó bérleti díj értékét jelöli!

Pályázni a mellékletben található feltételekkel lehet!

Megtekintési időpontok: 2023. november 13. - 2023. december 15. között, melyhez előzetes egyeztetés szükséges a Budapest VIII. kerület, Tavaszmező u. 2. szám alatti Ingatlanszolgáltatási Irodában személyesen vagy a +36 1 210 4928; +336 1 210 4929 telefonszámok egyikén.

A pályázat benyújtásának módja: Elektronikus

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. december 15. 13:00

A helyiségekről további információ kérhető a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Helyiséggazdálkodási irodáján személyesen, vagy telefonon a +36-1-216-6962-es számon.

Letöltések