Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Városüzemeltetési igazgatóság

A városüzemeltetés elsődleges feladata a Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületek teljes körű fenntartása, karbantartása, állagmegóvása, kisebb fejlesztések elvégzése. Ezen közterületek a parkok, játszóterek, kutyafuttatók, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő utak, járdák, fasorok. A saját kötelezettségeinken kívül segítjük a lakosság munkáját, igyekszünk tisztán tartani a járdákat, fasorokat azokon a szakaszokon, ahol ez az ingatlan használójának kötelessége. Ezen felül preventív jelleggel feladatunk a terek, parkok szabályait betartatni, kerületőreink és parkgondnokaink a közterületek nyitvatartási idejében, illetve járőrszolgálattal segítik a tisztaság és a nyugodt pihenés biztosítását. Kertészeti irodánk fenntartja a zöldfelületeket, fogadja és igyekszik megoldani a lakossági kéréseket. Köztisztasági irodánk alkalmazottjai hétköznap két műszakban, illetve szombaton és vasárnap is folyamatosan takarítják a köztereket, ürítik a szemeteseket. Több önjáró takarítógéppel tartjuk tisztán a járdákat, szükség szerint kefe, vagy magasnyomású mosóval tisztítjuk a felületeket. A köztisztasági iroda szedi össze az illegálisan kihelyezett hulladékot, illetve lakossági kérésre térítés ellenében magánterületről is elszállítja, amennyiben a lakó igényli. A Karbantartói irodánk minden közterületi eszközt folyamatosan ellenőriz, javítja az erodált felületeket, esetleges károkat helyrehozza. Az ő feladatuk az önkormányzati tulajdonú utak kátyúzása, melyet télen hideg- nyáron meleg-aszfalttal végez.

Józsefváros app: 2020. szeptember 1-től elérhető az új “Józsefváros app”, amely ingyenesen letölthető:

Célja a Józsefvárossal kapcsolatos általános információk és legfontosabb elérhetőségek ismertetése, valamint hibák bejelentése térképes integrációval, amivel a legrövidebb úton lehet eljuttatni az illetékesekhez a kerületben tapasztalt hiányosságokat, ezáltal is hozzájárulva a kerület dinamikus fejlődéséhez. Az app felületéről könnyen elérhető minden olyan kerületi információ, amelyre szükség lehet, illetve a Józsefvároshoz kapcsolódó eseményeket és programokat is bemutatja. Az alkalmazás tartalma folyamatosan változik, ezáltal mindig friss, naprakész információkat és aktualitásokat tartalmaz.

1084 Budapest, Német u. 17-19.

Ügyfélfogadási rend a Német utcában:

  • A Városüzemeltetési igazgató fogadóórája minden hónap utolsó pénteke, 10:00 és 12:00 óra között.
  • A lakosság részére biztosított kutyapiszok gyűjtő zacskók átvétele a Kálvária téri infoponton történik az alábbi időpontokban:

A hét minden napján 07.00-09.00, és 12.00-14.00, valamint 17.00-19.00 óra között. Sürgős esetben kérjük hívja a 06202427226 telefonszámot, ahol munkatársaink válaszolnak kérdéseire.

varosuzemeltetes@jgk.hu

  • Sztanek Endre városüzemeltetési igazgató, sztaneke@jgk.hu
  • dr. Podoski Gábor József, igazgató helyettes
  • Czegle Tímea referens
  • Weisz Gábor anyagbeszerző
  • Komjáti Zoltán, titkársági referens

Személyes ügyintézés ideje: minden hónap utolsó péntekén 10:00 – 12:00 között