Józsefvárosi Gazdálkodási
Központ Zrt.
Józsefváros újjáépül Józsefváros címer Akadálymentes oldal

Hírek

Hivatalos közlemény

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2023. szeptember 15. napján (pénteken) a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Díjbeszedési és Hátralékkezelési csoportok irodahelyiségeiben (1084 Budapest, Őr utca 8.) az ÜGYFÉLFOGADÁS ÉS PÉNZTÁRI SZOLGÁLTATÁS SZÜNETEL!

Tovább

Környezetbarát fertőtlenítés, szagtalan kutyafuttatók

Ha egy kutyafuttató szép, gondosan ápolt, virágokkal és fákkal körülvett, biztonságos, rendszeresen fertőtlenített, egészen biztos, hogy a kutyák és gazdik is szívesen veszik igénybe a mindennapok során, sőt kedvenc „játszóterük” lehet… A józsefvárosi kutyafuttatók bejáratán a gazdikat kihelyezett táblákon tájékoztatjuk, fermentált korpa és zeolit készítmények, fertőtlenítő pehely található a talajon, ne ijedjenek meg a kutyagazdik, az állatokra és a környezetre nem veszélyes anyagok!

Tovább

Új táblák a kerületben, „Vadvirágos Józsefváros”

vadvirágos tábla

Kerületünk néhány pontjára „Vadvirágos Józsefváros” táblákat helyeztünk ki. Ezzel azokra a területekre hívjuk fel a figyelmet, ahol vadvirágmagokat vetettünk el, ezért nem bolygatnánk sűrű kaszálással, beavatkozással. Nem hanyagoljuk el ezeket a zöldterületeket. Éppen ellenkezőleg. Csupán hagyjuk ezeken a foltokon regenerálódni a természetet. Amíg a tarka virágok megjelennek, és az élővilág is otthonosan belakja, el fog telni egy kis idő. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a lakosság, a Józsefvárosban közlekedők is hagyják pihenni a kijelölt zöldterületeket.

Tovább

Virágba borult a Kálvária tér is…

Virágok

Érdemes megállni egy pillanatra, mosolyogni és a nyár szépségeit is csodálni… A nyolcadik kerület számos utcájában, parkokban, tereken mutatják pompás színüket a melegben lubickoló, sokszínű virágok, amiket a JGK Városüzemeltetés Kertészeti irodájának dolgozói napról-napra, az időjáráshoz is igazodva ápolnak, locsolnak.

Tovább

Galambmentesítjük a Teleki téri Piacot

Galambtüske

A Teleki téri PIAC vezetése és a JGK Zrt. határozott intézkedésekkel lépett fel már többször a – városokban általában nagyon sok gondot okozó - galambok ellen az elmúlt években is. A szigorú szabályok és egészségügyi veszélyek elkerülése okán is, elkezdődött a galambok elleni tüskés védelmi rendszer telepítése a csarnoképületen kívül található Foxpost csomagautomata felett és a melegkonyhai éttermek területén. A munkafolyamat várhatóan július utolsó hetében is folytatódik, de a PIAC zavartalanul üzemel.

Tovább

Felújítjuk a Jázmin utcai játszóteret!

jatszo_jazmin

Ezúton értesítjük a józsefvárosi lakosokat, hogy a Jázmin utcai játszótér 2023 július 24.hétfő és július 28. péntek között teljeskörű felújítás – játszóeszközök karbantartása és javítás, padok festése - miatt zárva lesz! Köszönjük a megértést és a türelmet. A felújítás után a megújult játszótéren is várjuk önöket szeretettel!

Tovább

Párakapuk a Józsefvárosban

parakapu_horvath

A belvárosi közterületeken a hőségben sétálva sokszor akár életmentő is lehet, a PÁRAKAPU! A sokak által csak „utcai zuhanyzónak” vélt párafüggöny, a kültéri frissítő kb. 15 méter hosszú és kb. 8-10 fúvóka, vízporlasztó biztosítja a vizes felfrissülést.Stabil, de könnyű szerkezete biztosítja, hogy a nyár elejétől az időjárásnak megfelelő időszakig hűsítse a járókelőket pl. játszótereken, parkokban, utcákon sétáló lakosságot.

Tovább